General

Temes pendents d’aquest estiu

Benvolguts/des amics i amigues,pic-calor-setmana-arribara-dijous

Aquest estiu, encara que no hi ha previst cap ple fins al setembre, se’ns acumulen els temes o, com podríem dir, ‘segueixen vius’ els següents:

 1. Camí Penyora. Hi ha hagut dubtes sobre la qualitat de la realització de les obres del camí a la Penyora. Per això s’han fet algunes revisions “in situ”. Informarem més àmpliament de com ha anat tot i dels resultats i decisions.
 2. Subministrament d’aigua. Com ja podeu saber, l’aigua actualment s’està subministrant a través de cisternes des de La Penyora, donat que l’escomesa habitual es va clausurar, per part de Sorea, per problemes. Encara no s’ha acceptat la nova escomesa de la presa nova i encara se n’estan fent anàlisis. Pretenem informar també més àmpliament de la problemàtica i evolució, així com d’una possible futura política d’aigua.
 3. Reglament subvencions. El govern municipal s’ha saltat el període d’informació pública, donant per fet a les entitats un reglament que no estava aprovat encara definitivament. Hi ha hagut al·legacions, una d’elles la nostra,  com ja vam informar, i per tant, primer s’han de resoldre aquestes al·legacions i aprovar definitivament el text en un nou ple, incorporant o no les al·legacions presentades.
 4. Llar d’infants. La regidora Mireia Navarro va organitzar una reunió de pares i futurs pares per intentar augmentar l’assistència a la llar d’infants el curs vinent. Els resultats han derivat a diferents interpretacions i opinions, possiblement no buscades. L’objectiu segueix sent millorar el servei i augmentar el nombre de nens. Agraïm que la regidora Mireia Navarro va informar-ne al nostre  regidor Joaquim Mayol, i ja us en comunicarem les conclusions.
 5. Nova escola. El govern municipal vol canviar la ubicació de la nova escola a la Quintana. Sembla que n’han parlat amb la directora i n’han obtingut l’aprovació. Amb això esperen facilitar les negociacions amb la Generalitat i el possible finançament. Es volen requalificar urbanísticament els terrenys de l’anterior i la nova ubicació. Ens falta informació sobre aquest tema i agrairíem els vostres comentaris.
 6. Aprovació comptes 2015. Els membres de la Comissió de Comptes vàrem informar positivament sobre el tancament dels pressupostos de 2015. Això vol dir que els comptes anuals reflecteixen la realitat de la situació econòmica de l’ajuntament. Independentment d’això, el que hem vist és que la tresoreria és molt bona i que hi ha capacitat per fer viable algun projecte o inversió, a més del que s’està fent. L’ajuntament ha mostrat el 2015 una capacitat de realització del pressupost molt baixa. Això vol dir que queden romanents de tresoreria per acabar de complir. I per les mateixes raons segueix sent tan important la millora del procés d’elaboració dels pressupostos per 2017

De tots aquests temes el nostre grup municipal vol donar-ne informació real i puntual al poble.

A més dels temes anterior, també queden pendents:

 • Contaminació vall de Marfà
 • Falta d’equipaments del poble i llocs concrets
 • Preparació i contingut dels pressupostos 2017
 • Contractació dels serveis de neteja per segona vegada, per error en la primera.
 • Millores de manteniment d’espais públics.
 • Procés d’elaboració dels pressupostos per 2017
 • Etc.

Turo-lHome-aquest-estiuPer tot això ens fa falta la vostra col·laboració. Podeu enviar-nos qualsevol informació que tingueu sobre aquests o altres temes que vulgueu remarcar. La nostra missió és treballar per al control del govern municipal, però també perquè les coses es facin millor i perquè sorgeixin nous projectes que puguin servir per al futur i trencar així la tendència de fer només el dia a dia.

Totes les vostres idees i suggeriments seran recollits.

Molt bon estiu…!

Grup Municipal Independent per Castellcir

Print Friendly, PDF & Email