Resums i pactes

Resum dels plens d’un any  (Juny 2015- Juliol 2016)

A proposta del nostre grup, els regidors d’ERC van presentar al ple el seu “Pacte entre les llistes d’ERC i CiU” que va donar lloc a l’actual govern municipal:

Pacte entre ERC i CiU

Resultat de les negociacions per formar Govern Municipal

El 24 de Maig del 2015, el GIC va guanyar les eleccions locals a Castellcir (veure resultats) amb el 34,8% dels vots emesos, seguit d’ERC amb el 30,6% i de CiU amb el 29,4%.

Amb aquest resultat i amb el nostre programa a la mà, el nostre primer objectiu va ser formar un equip de govern municipal el més ampli possible amb tots els tres grups. Un govern estable per tota la legislatura, atès que necessitàvem 4 anys per poder dur a terme el nostre programa i el pla estratègic Castellcir 2020.

No es va respectar la llista més votada i es va voler entrar a un repartiment d’alcaldies per períodes de temps curts, que no asseguren un govern estable.

Per desbloquejar les negociacions, vam estar oberts a formar un ‘consell d’alcaldia’, en què els tres caps de llista poguessin prendre les decisions importants per consens o per majoria. Però aquesta opció tampoc va ser determinant per arribar a un acord amb ERC-AM.

Com a resultat, no vam acceptar les condicions imposades des del grup d’ERC-AM, i davant el pacte subscrit entre els dos grups minoritaris i el seu repartiment d’alcaldies, vam preferir treballar a l’oposició, amb la independència que ens dóna la claredat dels nostres objectius.

Podeu descarregar aquí la carta complerta que vam repartir a tots els domicilis.

Carta Juny 2015

Proposta del nou govern municipal 3 dies després de la seva constitució:

El nou Ajuntament es va constituir el 13 de Juny del 2015.

El 17 de Juny, el recent format govern municipal ens manifestava seva proposta de que els regidors electes del GIC entréssim a formar part d’aquest govern. És a dir, pràcticament l’endemà de la materialització d’un acord entre les dues candidatures de ERC-AM i CiU, que marginava al nostre grup, se’ns demanava ara, que ens integréssim al seu pacte, el que volia dir acceptar implícitament totes i cada una de les seves condicions.

Ho vam trobar sorprenent i inacceptable i així ho vàrem manifestar per escrit el dia 19 de Juny.
Podeu descarregar ambdós documents

Carta Ajuntament Resposta a la proposta

Finalment

Hem intentat en tots els plens posar la millor de les actituds i fer sempre una política d’oposició lleial i de mà estesa cap al govern. En aquest sentit hem procurat mantenir una relació cordial i propera amb tots i cadascun dels regidors que formen part del govern, manifestant la nostra discrepància quan ha calgut d’una manera educada i respectuosa. Aquesta actitud nostra no sempre ha estat corresposta per part de tots els regidors en el govern, trobant-nos en diferents plens, algunes respostes fora del to adequat.

Print Friendly, PDF & Email