Resums plens

RESUM DEL PLE DEL 4 DE DESEMBRE DE 2015

Després de l’aprovació de l’acta de l’últim ple i de la nostra abstenció a una nova revisió en els pressupostos de l’ any 2015 que acaba, proposem la comissió de seguiment per la prestació tècnica en matèria d’arquitectura del consorci del Moianès.Ajuntament Castellcir

Ens assabentem de l’entrada d’una nova persona, Bizer, a la brigada de treball de l’Ajuntament feta a través del Consorci del Moianès.  Actualment el Carles és el cap de la brigada i segons el regidor Antoni Farran,  l’Imma és la responsable de la seguretat en el treball.

Aprofiten l’ocasió per dir-nos que l’anterior consistori no vetllava per la documentació i requeriments que es necessitaven per donar feina als treballadors. Tampoc es preocupaven, segons ells, de la seguretat del seu treball.

La peça clau del ple va ser  el Punt nº 8/ on se’ns demanava l’aprovació del  Reglament Municipal de l’Ajuntament de  Castellcir en matèria de prestacions econòmiques de caràcter social.

  • Vam manifestar que no el podem aprovar si no hem pogut quasi ni llegir-lo, conté 48 pàgines, no sabem com ha estat elaborat, ni quins professionals hi han intervingut.
  • Un Reglament d’aquestes característiques té unes repercussions econòmiques força importants i cal mesurar-ho i contrastar-ho amb els serveis socials per tal de proporcionar una bona eina de treball.
  • No és gens àgil, a partir del nº 20 repeteix bastant els conceptes, i en més d’una ocasió anomena Castellterçol i no Castellcir. Com a consulta diària de treball és realment feixuc.
  • Això que per a nosaltres és una novetat, segons la regidora Mireia Navarro ja feia uns dos mesos que se n’estava parlant i ara cal aprovar-ho perquè s’acaba l’any.
    Segons la mateixa regidora, tenim suficient temps  des de dimarts, que ens entreguen l’ordre del ple, fins divendres, per poder-ho aprovar.
    Remarquem que en aquesta ocasió va ser el regidor Francesc Güell qui va demanar el text a l’alcalde per tal de llegir-lo, ja que ells proposaven aprovar-lo només llegint les quatre ratlles que ells havien inclòs a les propostes.

Quan vàrem preguntar si hi havia hagut algun assessorament i que es podria consultar amb la Montse Tantiñá, com a  treballadora social, varen dir que ja estava treballat amb les treballadores socials de Castellterçol.

I en aquest punt va saltar la regidora Mireia Navarro dient que, com que no havíem acceptat formar part del equip de govern, ara agafava de col·laboradors els qui ella volia. Per tant, va quedar molt clar que no ens vol de col·laboradors, i va afegir que com que és ella qui porta aquesta regidoria, s’envoltarà de la gent que ella consideri oportuna.

El to de suficiència i de duresa va fer respondre a la regidora Mercè Manzano dient-li que, si a cada ple ens hauria de tirar en cara que no formàvem part de l’ equip de govern de l’ajuntament perquè nosaltres no ho havíem volgut, tot remarcant  que en el nostre consistori en aquest moments som els qui som, tal i com va quedar constituït en el seu dia, i junts hem de treballar per al nostre poble.

Per cert, el secretari per salvar la situació va proposar fer una votació provisional del document fins a poder aprovar el definitiu després de 30 dies d’exposició pública.

En el punt núm. 9 del ordre del dia, es van aprovar dues propostes nostres:

Punt 9-1, la “Proposta de participació en les contractacions” va ser aprovada  per tots, sembla que és del tot lògic i a més ja havia estat comentada a la sessió anterior.

Punt 9-2, la “Proposta per a la propera elaboració dels pressupostos anuals” es va aprovar amb el vot en contra de la regidora Mireia Navarro i l’absència del tinent d’alcalde Salvador Rovira, és a dir 5 a 1, i per tant és la primera vegada que es trenca el vot del pacte de govern.

L’ambient ve ser més distes en l’espai d’informació de l‘alcalde i de les altres regidories. El tinent d’alcalde Salvador Rovira no va informar perquè no hi era,  va marxar ¾ d´hora abans.

Agraïm la presència de la Montserrat Domínguez en el ple, sempre és un recolzament davant de la feina poc agraïda que ens toca fer.

La Montserrat també va dir que es comprometia a llegir-se el document social per tal de donar la seva opinió com a treballadora social, en el període d’exposició pública.

A l’acabar ni vàrem ser capaços de desitjar-nos bones festes i bon any, tampoc es va concretar el dia del proper  ple, que hauria de ser just després de les festes.

Es continua treballant  a corre-cuita,  sense programa ni cap planificació de res. Aquesta és la nostra sensació.

Annex: remarcar que la regidora Mireia Navarro va parlar del canvi de donar hores al consultori de la Doctora . Recordareu que nosaltres ja en vàrem parlar en campanya electoral i que la regidora Mercè Manzano havia fet els passos per fer-ho.

Tot desitjant unes bones festes ja us mantindrem informats.

Grup Municipal Independent per Castellcir

Print Friendly, PDF & Email