Resum del parlament de Francesc Güell el 13 de Juny del 2013.

En primer lloc, agrair a tots els qui ens han votat i ens han donat la seva confiança i que han fet que guanyéssim aquestes eleccions. També gràcies tothom per la vostra participació democràtica.

La paraula que ara volem expressar es decepció. Decepció per la forma d’actuar de la llista de ERC, al iniciar un pacte amb l’altre llista sense seguir el costum democràtic d’escoltar primer i abans de res, les propostes de la llista guanyadora. Decepció per com ha acabat el procés de negociació: amb un pacte que ens exclou del govern municipal, tot i sent la llista més votada.

El nostre objectiu, des del primer moment, va ser treballar amb el programa a la mà, per formar un equip de govern municipal el més ampli possible, amb tots els grups i amb prioritats clares a curt termini, i amb l’elaboració d’un pla estratègic per a Castellcir 2020.

Ens hem trobat amb una certa “rancúnia” i a les propostes “d’acció immediata”, com una auditoria, no ben definida, i un aturament de no se sap quines decisions preses. Ens hem sentit com els objectes a batre. A la primera reunió se’ns ha volgut imposar un repartiment d’alcaldies de 2 anys i de tinents d’alcaldia amb diferents variants. Nosaltres sempre hem deixat clar, que es necessitaven 4 anys de govern estable i entre tots, per poder dur a terme el programa i el projecte per Castellcir 2020.

Hem vist la intenció d’un grup per demostrar al poble que ells dominen les decisions i fan i desfan, oferint l’alcaldia sempre que sigui sota el seu control i per tant no hem vist cap interès en escoltar propostes de govern, ni programes concrets.

Per tant, amb molt de sentiment, i amb un dolorós pragmatisme, hem d’admetre que el nostre aliat potencial amb qui semblava prioritari arribar a una acord, ha tirat pel dret. Com a resultat, no ha sigut possible un acord amb ERC ni tan sols amb la proposta d’un consell d’alcaldia paritari per prendre totes les decisions.

Finalment, el que ens ha mogut és que per sobre les legítimes pressions per assolir l’alcaldia, hi han els valors, i concretament la possibilitat d’assolir els projectes expressats a la campanya.

Davant el pacte subscrit per ERC amb CiU i el seu repartiment d’alcaldies, preferim treballar a l´oposició des de la independència i la claredat dels objectius.

Sentim dir que no podrem avançar junts i potser no podrem ni avançar.

Les persones que tenen la responsabilitat d’aquest pacte i d’aquesta divisió, a partir d’ara tindran la del govern municipal. Els hi desitgem que afrontin la seva responsabilitat. Segurament amb el temps, tot i sabent el difícil que és, potser sabran superar les pressions del entorn i sobre tot del seu entorn més proper.

Intentarem, des de la nostra posició, que al menys es treballi per avançar, i denunciarem tot allò que no ho permeti. Durem a terme la nostra tasca de manera constructiva i serem una alternativa positiva al govern municipal.

Moltes gràcies…

Print Friendly, PDF & Email