General

Resultat de les negociacions per formar Govern Municipal

Equip 1Resultat de les negociacions amb les altres candidatures de Castellcir

Descarrega carta complerta Juny 2015

Us expliquem breument el procés negociador seguit amb les candidatures d’ERC-AM i de CiU des del 25/05/2015 fins al 13/06/2015.

El 24 de Maig del 2015, el GIC va guanyar les eleccions locals a Castellcir (veure resultats) amb el 34,8% dels vots emesos, seguit d’ERC amb el 30,6% i de CiU amb el 29,4%.

Amb aquest resultat i amb el nostre programa a la mà, el nostre primer objectiu va ser formar un equip de govern municipal el més ampli possible amb tots els tres grups. Un govern estable per tota la legislatura, atès que necessitàvem 4 anys per poder dur a terme el nostre programa i el pla estratègic Castellcir 2020.

No es va respectar la llista més votada i es va voler entrar a un repartiment d’alcaldies per períodes de temps curts, que no asseguren un govern estable.

Per desbloquejar les negociacions, vam estar oberts a formar un ‘consell d’alcaldia’, en què els tres caps de llista poguessin prendre les decisions importants per consens o per majoria. Però aquesta opció tampoc va ser determinant per arribar a un acord amb ERC-AM.

Com a resultat, no hem pogut acceptar les condicions imposades des del grup d’ERC-AM, i davant el pacte subscrit entre els dos grups minoritaris i el seu repartiment d’alcaldies, preferim treballar a l’oposició, amb la independència que ens dóna la claredat dels nostres objectius.

Volem donar les gràcies de nou a tots els qui ens heu donat suport. Lamentem i compartim la vostra decepció i disgust davant del resultat final d’aquestes negociacions.

Podeu descarregar aquí la carta complerta que vam repartir a tots els domicilis.

Carta Juny 2015
Print Friendly, PDF & Email