Temes socials

REBUIG DAVANT LA SIGNATURA DE L’ACORD ENTRE LA UE I TURQUIA EN RELACIÓ A L’ACOLLIDA DE REFUGIATS

El Grup Municipal Independents per Castellcir expressa el seu més absolut rebuig a l’acord subscrit entre la UE i Refugiats 1Turquia, que permetrà retornar a territori turc a totes les persones refugiades que en els darrers mesos han arribat a Europa des de les costes del Mar Egeu.
Aquesta decisió suposa un gir radical a la política migratòria de la UE i un clar retrocés en el respecte dels drets humans, davant la incapacitat dels representants polítics per a fer front, tant a les causes que provoquen aquesta fugida massiva dels països d’origen, com a l’acollida en els països destinataris.
L’acord entre la UE i Turquia vulnera els convenis internacionals i europeus ratificats pels estats membres que prohibeixen expressament la devolució de persones que són perseguides o víctimes de guerra. Tanmateix suposarà un increment de patiment i mort per part d’aquelles persones que segueixen arriscant cada dia les seves vides per a cercar seguretat, benestar i protecció.
Demanem als Estats membres que respectin la Convenció de Ginebra i els valors de les seves pròpies Constitucions, així com a la UE que ofereixi canals segurs i legals per a accedir als nostres territoris, garantint el respecte dels drets humans i la dignitat d’aquestes persones.

Castellcir, març de 2016

Print Friendly, PDF & Email