General

La sorpresa del dia abans…

la-caixa-de-les-sorpresesEns referim a temes que per la seva importància i impacte en el poble, necessiten una anàlisi i una discussió o debat previs, i que l’actual Govern Municipal escamoteja i sol deixar per l’últim dia,quan ja no hi ha temps per informar, ni analitzar, ni debatre, ni molt menys compartir amb els possibles interessats, entitats i grup municipal…

Aquest és el cas del text que hem rebut avui, amb data del 6 de maig, però per al ple de demà dia 1, (ja avançat prèviament).

Es tracta de:

APROVACIÓ DE LES BASES REGULADORES DE LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS DE L’AJUNTAMENT DE CASTELLCIR PER A ACTIVITATS CULTURALS I ESPORTIVES.

El podeu llegir a l’enllaç anterior i jutjar si es pertinent aquesta urgència, d’un tema que ja fa temps que es podia haver anunciat i distribuït, almenys per coneixement de les entitats i tots els grups municipals.

Veure la nostra proposta sobre el tema del 2 octubre 2015 …!

Com que no és el primer cas, i ja ha passat altres vegades amb temes, socials i d’altres, hem de pensar que aquestes maniobres de jugar amb “els temps”, per temes de certa importància i transcendència, tenen a veure amb el poc respecte per la transparència i participació ben entesa, i a més, en obstaculitzar la tasca de l’oposició.

Demanarem que es retiri el text fins al proper ple, i entenem que si no es vol fer, és per dificultar aquesta tasca d’anàlisi i participació ciutadana, però com que probablement no servirà de res, ja hem divulgat el text i haurem d’utilitzar el temps d’informació pública (20 dies al BOP) per presentar reclamacions, esmenes o impugnacions

S’hauria de donar a conèixer a totes les entitats per recollir les seves opinions.

Hem rebut ja alguns comentaris:

“Una vegada més queda evidenciada la falta de respecte pel grup de l’oposició. Un tema que afecta a tanta gent del poble i al bon funcionament de les activitats de les diferents entitats, mereixia ser tractat per tots els grups del Consistori, i més tenint en compte que el GIC representa al grup més votat. Quedi aquest escrit com a constància del meu rebuig al funcionament de l’Ajuntament del meu poble, la qual cosa lamento profundament.”

O un altre:

“Així mirat per sobre, trobo curiós que la relació de les subvencions concedides s’incorpori a la pàgina web de l’Ajuntament de Castellterçol.”

Sorpreses del dia abans…!

Ara es complirà un any del nou Govern municipal.

En aquest any s’han fet 12 plens, 8 ordinaris i 4 extraordinaris, 1 d’ells convocat pel GIC pel tema de pressupostos.

Als 12 plens s’han tractat 113 temes en tot l’any. Dels 113 n’hi ha nou presentats pel GIC que segurament ja coneixeu, Marfà, Comissions informatives, procés pressupostos, espais, millora gestió etc.

el-desconsol

En queden 104 proposats pel govern municipal. De tots aquests temes, només 6 són de certa importància estratègica o transcendència per al futur. Tota la resta son temes del dia a dia, rutinaris o de continuïtat, organització, personal etc.

Dons bé, d’aquests 6 temes, 2 són de pressupostos i 1 d’ordenances fiscals, que en qualsevol cas, cal tractar un cop a l’any.

Ens en queden només tres, que són:

  • Normes utilització espais,
  • Camí penyora, ( Tema heretat de l’anterior consistori)
  • Serveis socials.

Sembla que seria possible tenir una mica més de previsió i de diàleg i no deixar les coses per a l’ultima hora…o per al dia abans ..!

…i des del 2 d’octubre…

Descarregar Text: Bases per a l’otorgament de subvencions
Print Friendly, PDF & Email