General Model de poble

Ens acomiadem !

Avui és Sant Jordi, i us desitgem una molt feliç diada…!

Però també és el dia en què ja ha finalitzat el termini de presentació de llistes a les eleccions municipals del 26 de maig.

El nostre Grup Municipal (GIC), com a agrupació d’electors, quedarà dissolt en finalitzar el període de la legislatura. Les tres persones que hem estat regidores aquesta legislatura que ara acaba no continuarem la propera. Després d’un temps de reflexió, cada un de nosaltres ha decidit, per diferents raons, no continuar a l’Ajuntament els propers quatre anys.

Heu vist que hem intentat donar continuïtat i formar un nou grup independent, atès que seguim creient que té sentit per Castellcir, i amb l’experiència dels resultats d’aquests quatre anys, potser més sentit que mai.

Des del 20 d’abril de 2018 hem promogut diferents reunions obertes a tothom, cinc en total. Tot i això, no ha estat possible formar una llista per falta de candidats, sobretot per als primers llocs.

Volem agrair als que han vingut i als que han fet un esforç per trobar sortides i animar a altres persones, però no han estat suficients.

L’experiència d’estar quatre anys a l’oposició d’un govern municipal, és malgrat tot positiva. No és una tasca agradable ni gratificant. I més de la forma en què van començar les coses després de guanyar les eleccions per ser la llista més votada. Però no repetirem com va anar tot això, perquè tothom ja ho sap i al seu moment ja ho vam deixar escrit al web.

Positiva perquè ens ha permès conèixer més de prop les necessitats del poble i veure més clar les limitacions i mancances. Positiu perquè hem treballat en equip les tres persones del GIC que vam sortir escollides, i aquesta ha estat sens dubte una experiència molt enriquidora.

Per primera vegada a Castellcir, hem construït una oposició molt activa, fent propostes contínuament, criticant el que pensem s’havia de millorar, i a més, ens hem comunicat amb tot el poble, intentant obrir l’ajuntament i les problemàtiques a tothom a través d’una web on hem deixat escrit tot el que hem anat fent. Tothom ho pot veure encara. I també a través del canal de Twitter, on ens hem comunicat amb tots els que han volgut escoltar-nos.

El nostre projecte per a l’ajuntament era potent i consistent. Es basava en fer avançar el poble, treballant amb més comunicació i més participació:

  • Formant comissions o grups de treball oberts a persones expertes i amb diferents temes específics.
  • Obrint l’Ajuntament amb més transparència i ajudant les entitats amb les seves iniciatives o fomentant altres.
  • Dinamitzant l’àrea social amb més espais, activitats programades, i també ajudant i fomentant les iniciatives per a l’activitat econòmica.
  • Amb uns pressupostos participatius orientats a donar resposta a les necessitats del poble.
  • Amb més inversions en millora de carrers, espais i mobiliari urbà, camins i espais per a activitats econòmiques.
  • Amb un pla estratègic per dibuixar un futur i una continuïtat a mitjà i llarg termini: Castellcir 2020.
  • Tot allò que encara podeu veure al programa amb què ens vam presentar.

Deixem escrit un esborrany de programa que, des del nostre punt de vista, pot ser perfectament  vàlid i es pot posar en marxa si hi ha la voluntat de fer-ho.

I també tot això ha estat l’eix de les nostres exigències i crítiques durant aquests quatre anys. El balanç és decebedor, amb uns resultats que tothom ha pogut veure.

Després d’uns primers dos anys plens de tensió a tots i cada un dels plens, sense poder materialitzar cap iniciativa, i sense que l’equip de govern mostres cap resultat valorable, hem passat als dos últims amb un cert canvi de tarannà, on ens hem pogut posar d’acord en alguns temes i, de forma especial, l’últim any, en què hem pogut materialitzar algunes de les inversions i propostes que portem demanant des de l’inici de la legislatura.

Un aspecte que no s’ha afrontat és el de la divisió que hi ha al poble. És evident, que no hi ha hagut ni l’enteniment ni la voluntat per poder parlar i posar en marxa iniciatives orientades a la millora de la convivència i l’entesa entre els habitants del poble.  Tant de bo que les persones que arribin al proper consistori, vulguin i puguin fer més del que s’ha fet fins ara.

Queda pendent molt per fer. Un tema especial que volem remarcar és l’arranjament de l’espai de Can Salvador com a sala de lectura i treball oberta diàriament. Creiem que aquest projecte serà molt positiu per al poble, ja que, per primera vegada, disposarem d’un equipament com aquest, encara que modest, que funcioni de forma continuada i amb un horari establert.

Deixem tot el que hem fet, proposat, criticat i aconseguit a la nostra web, més endavant ho tindrem tot en paper, encara que sigui com a record.

Volem animar que siguin més les persones que dediquin un temps de la seva vida a fer aquest treball a l’Ajuntament per adquirir més consciència de les necessitats i reptes del nostre poble i del nostre entorn.

Finalment volem agrair als qui ens heu anat seguint i heu compartit alguns moments durant aquest període, el vostre interès i escalf ens ha estat de gran ajuda.

Moltes gràcies!

Els tres regidors del GIC:

  • Francesc Güell
  • Mercè Manzano
  • Joaquim Mayol
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada