General Resums plens

Ple del 29 maig 2017. El relleu pactat a l’alcaldia de Castellcir

ELECCIÓ DE L’ALCALDE DE CASTELLCIR PER RENÚNCIA DE L’ANTERIOR.

El passat dia 29, en el ple i en sessió extraordinària, es va procedir a l’elecció de l’Alcalde per la renúncia de l’anterior, Eduard Guiteras, tal com s’havia pactat dos anys abans entre ERC-AM i CiU.

La votació es va fer a mà alçada perquè així ho va decidir la majoria de regidors d’ERC i PDeCat.

En la votació només eren candidats els regidors: Salvador Rovira pel grup de PDeCat (antic CiU), i Francesc Güell pel Grup Independent per Castellcir, qui al mateix temps presidia la Mesa d’edat.

En conseqüència, sent set el nombre de regidors i havent obtingut el regidor Salvador Rovira els 4 vots necessaris en la primera votació, es va proclamar i va acceptar el càrrec d’alcalde de l’Ajuntament de Castellcir.

Res de nou per tant, com ja havíem dit va ser un canvi d’alcaldia pel repartiment de càrrecs de juny de 2015.

L’acte va ser una celebració del PDeCAt comarcal, amb assistència d’alcaldes, regidors i militants del partit d’altres pobles de la comarca. Més assistents de fora que del poble. Tots junts van omplir la sala Sant Jordi de l’ajuntament.

En els parlaments finals, el regidor Francesc Güell va prendre la paraula per dir que atès que era una festa de celebració per als membres del PDeCat, no la volíem en cap cas espatllar, però atès que també era un ple extraordinari i com a tal, registrat i amb acta, volia simplement recordar al nou alcalde, a part de felicitar-lo, que hi havia moltes coses a fer i va donar una petita relació incompleta del que caldria fer, invertir i mantenir. Va dir que per fer aquestes coses el nou alcalde pot comptar amb nosaltres, a veure si donem un impuls necessari, després del poc que s’ha fet aquests dos últims anys. Va felicitar al nou alcalde i li va desitjar molta sort.

El nou alcalde va parlar que volia ser un alcalde de tots i que intentarà superar les divisions que ja vénen de lluny. També es va dirigir a Francesc Güell per dir que s’havia fet el possible.

L’alcalde sortint, Eduard Guiteras va voler prendre la paraula per respondre a la intervenció del GIC, i després de felicitar-nos per la tasca d’oposició, vam haver de sentir com carregava amb tot un munt de justificacions, explicacions i retrets a l’anterior govern municipal.

La veritat és que estem cansats d’aquestes justificacions, retrets i explicacions, per part del grup d’ERC.

Ja han passat dos anys, i creiem que ja no és temps de justificar-se amb aquestes coses.

En alguns dels temes que han iniciat o canviat l’enfocament inicial, els hem donat suport, perquè crèiem que havíem de fer-ho, però la valoració s’hauria de fer al final per veure els resultats i no ara. És el cas de la nova escola.

Fa dos anys va ser el mateix grup d’ERC qui tenia com a primera prioritat, després del repartiment de càrrecs, fer una auditoria al anterior govern:

“Fer una auditoria a l’ajuntament que contemplarà diferents àmbits, (econòmic, ambiental, urbanístic, educatiu, social, béns i serveis municipals etc. Quant a l’auditoria econòmica aquesta tindrà lloc dins dels primers 3 mesos de govern.”

No la van fer, ni de bon tros amb l’amplitud que es deia, només una auditoria econòmica per part de la Diputació i limitada a l’any 2015.

Veure: “L’auditoria a l’ajuntament”

Si al final no han fet res més, no creiem que vinguin a compte ara aquesta sèrie de retrets i d’insinuacions.

Com ja hem dit:

Cansats de tantes justificacions, retrets, explicacions, voltes i complicacions al que hauria de ser més fàcil…!

A veure si ara anem per feina.

Nosaltres proposarem al nou alcalde tot el que creiem hauria de ser un pla d’actuació municipal per als propers anys, que serveixi per recuperar el retard que ja portem, tant en fer noves inversions com per mantenir les ja fetes.

Print Friendly, PDF & Email