General

El Butlletí Municipal: “Full d’informació local”

Portada _full_informatiu_220 1El govern municipal va decidir canviar el format, la periodicitat i el sistema de distribució del Full d’informació local sense previ avís, ni tan sols amb l’aprovació de tots els regidors i regidora, sense passar-ho pel ple.

Tampoc és habitual que un mitjà de comunicació en general i, específicament un butlletí municipal, canviï de format i més encara, de sistema de distribució, sense fer-ho saber abans als seus lectors en el mateix mitjà.

En aquest cas els lectors s’hauran trobat sense rebre el Full d’informació local habitual a la bústia, i sense saber que ara se l’hauran de descarregar, en format digital, de la web de l’Ajuntament.

El dia 17 de juliol va sortir al web Municipal una nota dient que “El Full d’informació local tindrà, a partir d’ara, un nou format i funcionament….” Veure tota la informació.

Ara no discutim la conveniència o no, ni les raons d’aquest canvi.

Com tot, té avantatges i inconvenients. El principal avantatge és la reducció del cost, i el principal inconvenient segurament serà la disminució dels lectors, especialment gent gran o qui habitualment no és usuari d’internet.

Una altra cosa és el Resum del full, aquest ja imprès i en paper, i que permet “resumir” el Full informatiu amb criteris que no estan clars. S’haurà de veure amb l’experiència dels següents exemplars.

De moment, en el número 220 està tot el contingut “resumit” menys l’aportació de l‘Alcalde.

Un altre tema que sí que volem remarcar és que, per llei, els grups municipals de l’oposició tenen dret a un espai a tots els mitjans de comunicació de titularitat municipal, que inclouen en el nostre cas: el Full d’informació local i la pàgina web municipals.

Nosaltres vam reivindicar aquest dret, per escrit, amb data d’entrada al registre de l’Ajuntament 19/06/2015. El 17 de juliol va sortir publicat digitalment el nou Full informatiu, amb el número 220, sense que tinguéssim cap resposta ni comunicació de participar-hi. Segurament se’ls va passar respondre’ns…

La nostra aportació començarà doncs al proper número. Donarem les nostres opinions en tot el que respecta al poble i a la gestió del govern municipal, en l’espai que tinguem.

De moment podem dir que avui, 30 d’agost, no ha sortit encara el número, ara mensual, de juliol i que, pel que sabem, aquesta vegada serà bimensual. Això en principi ja contradiu el tema de “la gran immediatesa” que s’anunciava.

També, en aquest cas, cal esperar i aprendre de l’experiència.

Print Friendly, PDF & Email