General

Comunicacions del GIC al govern municipal

A partir del 13 de juny hem presentat al registre de l’Ajuntament :

Tres escrits, dues peticions formals i una comunicació al govern municipal.

1.- La primera va ser el 19/06 (“Petició espais i altres”) i va ser per demanar els següents elements:

  • Una sala o despatx amb taula i tots els elements de treball necessaris.
  • Disposar d’espai propi en tots els mitjans de comunicació de l’Ajuntament (web municipal, butlletí d’informació municipal i els que es puguin afegir en el futur.
  • Ajuda administrativa quan calgui. Per això vàrem demanar que es concretés quina persona de l’administració actual estaria encarregada de proporcionar-la, i també el temps setmanal que podria dedicar-nos.

Aquesta petició encara no ha estat resposta formalment pel govern municipal. L’alcalde ens va comunicar verbalment que podíem fer servir una de les sales de l’ajuntament, però res més. Nosaltres vàrem reclamar una resposta formal i escrita el dia 05/08 (“Reclamació petició d’espais); encara n’estem esperant resposta…

2.- La segona, també del 19 de juny del 2015, va ser una comunicació de voler formar un grup municipal, (Comunicació Grup Municipal GIC). En aquest cas, el grup municipal es va formalitzar en el primer ple del 3 de juliol.

3.- La tercera la vam presentar el 30 de juny, per ser inclosa a l’ordre del dia del primer ple de la legislatura. (Petició del GIC al Govern Municipal, per tal que es faci públic l’acord de govern entre el grup d’ERC i el de CiU). Com diu el títol era perquè es fes públic i es comuniqués a tota la població el pacte de govern que van signar les dues llistes perdedores de les passades eleccions, juntament amb el seu programa de govern. Ells van presentar (en el punt 12è. de l’ordre del dia del ple del dia 03/07) un document en el qual es reflectien els punts de l’acord signat i un recull de punts que tenien intenció d’abordar durant els propers quatre anys (“Acta ple 03/07/2015”).

Nosaltres vàrem demanar, tal com consta a l’acta del mateix ple, que aquest pacte es comuniqués a la població tot publicant-lo a la web de l’ajuntament, i també al Butlletí Municipal. Cap de les dues comunicacions s’ha fet encara.

També vàrem manifestar que enteníem que no responien a la necessitat de presentar un programa de govern. La resta, a partir del punt 3, tal com deia el mateix document, és un conjunt “de prioritats d’actuació a tenir en consideració per elaborar l’acord de governabilitat entre els grups ERC i CiU”. Per tant, ja es defineix que NO és un programa de govern.

Un programa de govern no és el mateix que un llistat de “coses a fer”. Cal definir els grans objectius de la legislatura, dibuixar els eixos principals d’actuació, establir prioritats i incloure un calendari aproximat d’execució del mateix. En resum, cap a on volen conduir el poble els propers 4 anys.

Els vam demanar que el més aviat possible elaboressin i fessin públic el seu Programa de Govern.

Encara estem a l’espera que se’ns digui alguna cosa…

Print Friendly, PDF & Email