General

Canvi d’alcalde a Castellcir

El nou Alcalde de Castellcir, Salvador Rovira serà escollit amb tota probabilitat, el dilluns 29.

Per al proper dilluns 29 de maig 2017 està convocat el ple extraordinari de l’Ajuntament, per a l’elecció de nou alcalde / alcaldessa de la corporació, per renúncia de l’anterior.

Es farà a les 19:30 a la sala Sant Jordi i està obert a tots els que vulguin assistir-hi.

Eduard Guiteres i el nou alcalde Salvador Rovira

El passat divendres 19 de maig 2017 va tenir lloc l’anterior ple extraordinari, per donar-nos per assabentats de la renúncia de l’alcalde, Sr. Eduard Guiteras, que havia presentat la seva renúncia al registre d’entrada de l’Ajuntament, el dia 15 de maig de 2017.

Segons ell mateix va manifestar en el ple, el motiu de la renúncia és fruit del pacte de govern amb el grup municipal de CiU, que van acordar al juny de 2015 i en el qual els dos últims anys de la legislatura, l’alcaldia havia de passar a CiU.

Un cop celebrat el ple, hi ha un termini de deu dies per al nomenament d’un nou alcalde, que ha de ser escollit en un nou ple extraordinari.

La llei, sobre això, diu el següent:

“Una vegada s’ha produït la renúncia, el primer tinent d’alcalde, (a l’ajuntament de Castellcir, Salvador Rovira), és el que el substitueix en el càrrec, com a alcalde en funcions.

Com a tal, l’alcalde en funcions ha de convocar un nou ple extraordinari, per l’elecció d’un nou alcalde, que haurà de tenir lloc en el termini de deu dies des del ple de la comunicació de la renúncia. “

És aquest segon ple el que està convocat per al dilluns 29 de maig a la sala Sant Jordi a les 19:30.

Per tant, estem per viure la segona part d’aquell repartiment d’alcaldies i càrrecs, en el qual nosaltres no vam voler Ple del 13 juny 2015entrar perquè ho consideràvem negatiu. Encara ho seguim considerant, per als interessos del poble que va votar majoritàriament la llista del GIC, i perquè dificulta, com s’està veient, una gestió de l’Ajuntament realment eficient i amb objectius ambiciosos. Ja portem 2 anys que considerem perduts i en el quals l’ajuntament no ha fet res que no sigui l’estricte dia a dia, sense un pla d’actuació definit, ni objectius.

Nosaltres vam manifestar en el ple:

“… Que si ens voleu trobar, podem parlar de tot. Sempre que sigui perquè hi hagi canvis profunds en l’equip, en les regidories i sobretot en el pla de govern i objectius, així com en la manera d’actuar i treballar el que queda de legislatura. “

Print Friendly, PDF & Email