Àrea Territori i Sostenibilitat

EL TERRITORI URBÀ I RURALDSC00087_ilw7yf (2)

El nostre territori és un llegat, un patrimoni. N’hem de facilitar i promoure la utilització racional i sostenible que ens aporta riquesa. Però per sobre de tot, l’hem de mantenir i conservar, evitant el malbaratament, un ús irracional i la seva destrucció.

El territori rural necessita una atenció especial per la seva fragilitat i per l’extensió del nostre terme municipal. A Castellcir volem seguir donant suport a les iniciatives comarcals que treballen els àmbits de territori i entorn, treball i economia i cicle de vida i atenció a les persones.

El territori urbà el volem posar al servei de les persones, amb uns espais públics dignes, segurs i de qualitat, on ens hi sentim plenament identificats. Acabar carrers, reduir l’impacte visual de les línies elèctriques i telefòniques, mantenir i fer respectar el mobiliari urbà.

El territori ha d’ubicar i acollir de manera racional i sostenible totes les activitats que formen l’economia del poble. Ha de disposar d’àrees adequades per a les activitats industrials, agrícoles i derivades, serveis i turisme, d’acord amb alts estàndards i un pla integrat de residus.

MOBILITAT I COMUNICACIONSmob (2)

Volem que el poble de Castellcir disposi de les infraestructures necessàries que permetin oferir als nostres veïns els millors serveis per moure’ns i comunicar-nos.
  • Facilitant i agilitzant la mobilitat urbanística, tant dins del municipi, connectant les àrees més apartades del nucli urbà, com amb els pobles i comarques veïnes. Estudiarem solucions innovadores per la manca de transport públic i promourem la mobilitat sostenible a partir de l’ús de bens compartits entre la comunitat del poble.
  • Impulsant la millora dels accessos a les diferents xarxes de comunicacions de veu i dades que tenim al poble (telefonia mòbil, internet de banda ampla,…), avaluant les diferents solucions que la tecnologia actual permet i les empreses operadores ens ofereixin, i valorant les que més interessen al nostre poble.
  • Compartint estructures segons les necessitats de la nova comarca, per tal d’aprofitar sinergies de tot tipus, econòmiques, de serveis, transports i manteniment.

ENERGIA SOSTENIBLE I PER A TOTS

Castellcir s’ha d’anar integrant a iniciatives com la proposta energètica municipalista de la Xarxa per a la sobirania energenergètica, que consisteix en la transformació progressiva cap a un model energètic, net, just i solidari amb els altres pobles i les futures generacions. Els eixos principals en què s’estructura la proposta són els següents:

  •  Pobresa Energètica. Vetllar per tal que tots els veïns tinguin les condicions energètiques per poder desenvolupar una vida digne.
  •  Municipi just i saludable. Un model saludable capaç de generar una nova economia juntament amb nous llocs de treball al municipi.
  •  Autosuficiència i eficiència energètica. Promocionar una nova cultura energètica per al municipi i la comarca i promoure inversions tant públiques com privades per augmentar-ne l’eficiència i l’estalvi.
  •  Distribuïdora d’electricitat Comarcal. Estudiar la possibilitat d’una distribuïdora d’electricitat a nivell Comarcal.
  •  Comercialització elèctrica al servei de les persones. Afavorir dintre les nostres possibilitats les comercialitzadores que garanteixin la procedència renovable de l’energia consumida.
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada