Àrea Territori i Sostenibilitat

EL TERRITORI URBÀ I RURALDSC00087_ilw7yf (2)

El nostre territori és un llegat, un patrimoni. N’hem de facilitar i promoure la utilització racional i sostenible que ens aporta riquesa. Però per sobre de tot, l’hem de mantenir i conservar, evitant el malbaratament, un ús irracional i la seva destrucció.

El territori rural necessita una atenció especial per la seva fragilitat i per l’extensió del nostre terme municipal. A Castellcir volem seguir donant suport a les iniciatives comarcals que treballen els àmbits de territori i entorn, treball i economia i cicle de vida i atenció a les persones.

El territori urbà el volem posar al servei de les persones, amb uns espais públics dignes, segurs i de qualitat, on ens hi sentim plenament identificats. Acabar carrers, reduir l’impacte visual de les línies elèctriques i telefòniques, mantenir i fer respectar el mobiliari urbà.

El territori ha d’ubicar i acollir de manera racional i sostenible totes les activitats que formen l’economia del poble. Ha de disposar d’àrees adequades per a les activitats industrials, agrícoles i derivades, serveis i turisme, d’acord amb alts estàndards i un pla integrat de residus.

MOBILITAT I COMUNICACIONSmob (2)

Volem que el poble de Castellcir disposi de les infraestructures necessàries que permetin oferir als nostres veïns els millors serveis per moure’ns i comunicar-nos.
  • Facilitant i agilitzant la mobilitat urbanística, tant dins del municipi, connectant les àrees més apartades del nucli urbà, com amb els pobles i comarques veïnes. Estudiarem solucions innovadores per la manca de transport públic i promourem la mobilitat sostenible a partir de l’ús de bens compartits entre la comunitat del poble.
  • Impulsant la millora dels accessos a les diferents xarxes de comunicacions de veu i dades que tenim al poble (telefonia mòbil, internet de banda ampla,…), avaluant les diferents solucions que la tecnologia actual permet i les empreses operadores ens ofereixin, i valorant les que més interessen al nostre poble.
  • Compartint estructures segons les necessitats de la nova comarca, per tal d’aprofitar sinergies de tot tipus, econòmiques, de serveis, transports i manteniment.

ENERGIA SOSTENIBLE I PER A TOTS

Castellcir s’ha d’anar integrant a iniciatives com la proposta energètica municipalista de la Xarxa per a la sobirania energenergètica, que consisteix en la transformació progressiva cap a un model energètic, net, just i solidari amb els altres pobles i les futures generacions. Els eixos principals en què s’estructura la proposta són els següents:

  •  Pobresa Energètica. Vetllar per tal que tots els veïns tinguin les condicions energètiques per poder desenvolupar una vida digne.
  •  Municipi just i saludable. Un model saludable capaç de generar una nova economia juntament amb nous llocs de treball al municipi.
  •  Autosuficiència i eficiència energètica. Promocionar una nova cultura energètica per al municipi i la comarca i promoure inversions tant públiques com privades per augmentar-ne l’eficiència i l’estalvi.
  •  Distribuïdora d’electricitat Comarcal. Estudiar la possibilitat d’una distribuïdora d’electricitat a nivell Comarcal.
  •  Comercialització elèctrica al servei de les persones. Afavorir dintre les nostres possibilitats les comercialitzadores que garanteixin la procedència renovable de l’energia consumida.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada