Àrea social

Volem que tots els projectes i accions tinguin un contingut social a més del que correspongui econòmica o territorialment. Considerem que les àrees pròpiament socials en les que proposarem accions son:

EDUCACIÓ

L’educació és un tema de prioritat bàsica.2015-04-22_19h54_38_tkrvq4 (2)
Dins del marc del Consell Escolar de l’escola La Popa de Castellcir, seguirem donant suport i respostes a les necessitats de l’escola. Seguirem lluitant per aconseguir l’adjudicació d’un edifici nou per a l’escola, un projecte aturat des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per raons econòmiques. Més enllà de l’escola, entenem tot el poble com una Comunitat d’aprenentatge, on tothom pot transmetre els seus coneixements o experiències als altres, independentment de l’edat o procedència cultural. Donarem suport a altres activitats educatives com cursos o conferències.

SANITAT I SERVEIS SOCIALS

 La Sanitat

La sanitat ha de millorar en la seva vessant assistencial.

  • Sol·licitar al Servei Català de la Salut la incorporació de personal suplent que permeti la cobertura de vacances, o altres absències, dels professionals sanitaris que realitzen la seva tasca a Castellcir, per tal de no interrompre el servei assistencial al poble.
  • Crear un sistema de programació per a la consulta mèdica i d’infermeria que permeti optimitzar el funcionament de les visites.
  • Agilitzar la instal·lació en el nostre poble del desfibril·lador, ja demanat a l’anterior legislatura.

Els Serveis Socialscult esp (2)

Col·laborar amb els Serveis Socials del Consell Comarcal, i des del poble, estar a prop de les persones, donant resposta a les seves necessitats per contribuir a la millora de la seva qualitat de vida, respectant la confidencialitat.

Informació directa, el més a prop possible, de la gent gran, de les persones amb problemes de salut, de mobilitat, de solitud, amb algun tipus de discapacitat (intel·lectual, física o mental) per tal de buscar solucions pels mitjans necessaris perquè puguin viure dignament.

Estarem molt pendents dels pressupostos que se’ns assignin des de la nova comarca del Moianès per tal que siguin suficients per donar resposta a totes les necessitats de les persones de Castellcir.

CULTURA I ESPAIS DE TROBADA

cultura espais de trobada (2)Fomentar totes les iniciatives culturals i artístiques. Treballar a favor de la cultura i la llengua catalanes, potenciant les festes locals i donant a conèixer les celebracions més importants del País, per tal de gaudir-ne i participar-ne activament, i perquè siguin una eina d’integració per als nouvinguts.

Crear un espai de trobada per a joves i més grans on es vertebrin i generin idees noves, i on es pugui donar veu i lloc a les entitats de Castellcir, potenciant així el seu sentit de pertinença al poble.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada