Inversions Pressupostos

L’elaboració dels pressupostos 2019

A data de 8 de novembre 2018, encara no teníem cap notícia dels pressupostos per al 2019. Per això, tot feia pensar que tindríem el mateix sistema d’elaboració que anys anteriors, amb manca de participació, al menys amb un temps raonable.

Al ple del 31 d’octubre, es va fer un repàs i aprovació de les ordenances fiscals, com podeu veure al resum del ple extraordinari del 31 d’octubre de 2018, que en la majoria dels casos no varien de les del darrer any.

Al 18 de gener de 2019 se’ns va donar, per part del Sr. Alcalde, de manera informal, un parell de pàgines amb un resum de les inversions previstes per incloure en els pressupostos. No fem comentaris perquè era un llistat provisional a l’espera d’una reunió de la Comissió de Govern Local, (format pels grups de ERC i PDeCat).

El 29 de gener, tenim una correcció del resum d’inversions anterior, sembla que corregida a la reunió de la CGL, amb algunes diferències a la baixa.

Diputació de Barcelona. Elaboració pressupostos

El 7 de febrer se’ns envia, per part del secretari-interventor, un esborrany dels pressupostos per al 2019, juntament amb el llistat d’inversions. És una fulla Excel amb totes les partides numèriques. No hi ha cap introducció de criteris, objectius ni cap explicació o aclariment. Tampoc es comparen les xifres amb les dels anys anteriors, siguin pressupostos o de les liquidacions.

No s’ha convocat encara cap reunió informativa, ni de debat per parlar d’aquest esborrany.

Evidentment, no hi ha cap pla d’actuació explícit.

Seguirem informant …

Recordatori:

L’article  168 del RDLHL estableix el procediment d’elaboració i d’aprovació dels pressupostos. Ens diu:

Abans del dia 15 d’octubre de cada exercici s’ha de trametre al Ple de la Corporació

L’aprovació definitiva del pressupost general pel Ple de la corporació haurà de realitzar-se abans del dia 31 de desembre de l’any anterior al de l’exercici en què s’hagi d’aplicar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada